7. Testikelkræft-pakkeforløb

Rene viste mig vej ind på sit kontor, eller et undersøgelseslokale var det nok egentlig, hvor der også sad en sygeplejerske med professionel bedemandsmine og en pakke Kleenex parat til at fange enhver tåre. Rene præsenterede sig igen og forklarede, at han var min kontaktperson på denne første del af pakkeforløbet.

Kleenex

Stort set alle kontorer, jeg besøger i forbindelse med min testikelkræft, er udstyrede med Kleenex-servietter…

Testikelkræft-pakkeforløb-et er delt i to bidder. Første bid består i, at kræften skal opereres ud af kroppen af Urologisk afdeling. Derefter overtager Onkologisk (kræft-) afdeling, som i mit tilfælde er på Rigshospitalet. Urologerne opererer altså kræften ud, sender den til undersøgelse hos patologerne, og når den endelige diagnose er klar 2-3 uger efter operationen, er det onkologerne, som står for den videre behandling.

 

Jeg kan faktisk ganske nemt forklare, hvordan det føles at få en testikelkræft-diagnose – det er vildt underligt. Jeg sad i stolen på Renes kontor og følte mig fuldstændig frisk og rejseklar men med alle de her hvide kittel-typer, som forsøgte at overbevise mig om, at jeg havde problemer, altså rigtige mega-fucking-alvorlige problemer.

 

Det er ikke bare det, at du får konstateret kræft – det er som sådan rimelig nemt at forstå og acceptere, at det bare skal opereres ud i en helvedes fart. Det værste er, at lægerne ikke umiddelbart kan se, om det har spredt sig med det samme. Er kræften lokal og til at håndtere, eller kommer jeg til at dø af en spredning næste år? Fuck, det er slemme tanker at gå og tumle med. Og afhængig af, hvilken type kræft du har fået, kan en eventuel spredning måske ses i dine blodprøver (efter du er blevet opereret) eller på en CT-scanning/røntgenfotografering.

 

Nå men jeg var helt klar og fattet, da de forklarede mig, hvad pakkeforløbet indebar. Imens vi sad og snakkede, ringede Rene rundt til de forskellige afdelinger, jeg skulle besøge, og understregede, at jeg skulle forrest i køen…

Klik dig tilbage til testikelkræft-bloggens forside

Næste side